REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Bravčové s knedľou
Recept na naše bravčové mäso so smotanovou omáčkou a knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
mäso a zelenina
- 600 g bravčové mäso
- 2 ks mrkva
- 1 ks Cibuľa
- hrach
omáčka
- 200 ml smotana na varenie
- 1 čl múka
knedľa
- 500 g polohrubá múka
- 3 ks vajcia
- 270 ml voda
- 1 kl kryštálový cukor
- 1 kl soľ
- 2 kl olej
- 20 g droždie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na menšie kúsky a orestujte na oleji. Pridajte nakrájanú mrkvu, hr a cibuľu. Potom zalejte vodou a nechajte dusiť.
2. Krok
Zo smotany a múky si pripravte omáčku. Múku speníte na panvici, pridáte do nej smotanu a za stáleho miešania varíte, kým nezhustne.
3. Krok
Dusené mäso so zeleninou zalejte smotanovou omáčkou a nechajte ešte chvíľu dusiť.
4. Krok
Knedľa - v miske zmiešame teplú vodu s cukrom, soľou, olejom droždím, vajcom a múkou.
5. Krok
Vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste, zakryté utierkou.
6. Krok
Potom cesto rozdelíme na 2 časti a vyformujeme z nich knedľu.
7. Krok
Necháme ju ešte chvíľu kysnúť a paríme 20 minút.