REKLAMA
Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Bravčové soté na šampiňónoch
Recept na bravčové soté na šampiňónoch, ktoré je jednoduché na prípravu a ľahko si s ním poradia aj začiatočníci v kuchyni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 250 g šampiňónov
- 2 ks cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotany na varenie
- soľ
- paprika
- čierne korenie
- olej
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a opražte ho na oleji dozlatista. Potom pridajte mäso, ktoré ste si predtým dochutili soľou, paprikou a korením. Opečte ho z obidvoch strán pri strednej teplote.
2. Krok
Potom pridajte k mäsu nakrájané šampiňóny a duste spolu s mäsom. Ak sa vám zdá, že by chýbala šťava, môžete pridať trochu vody.
3. Krok
Nakoniec prilejte do varenia smotanu, premiešajte ju a nechajte dusiť ešte približne 5 – 10 minút.
4. Krok
Toto bravčové soté na šampiňónoch podávame posypané petržlenovou vňaťou.