REKLAMA
Bravčové stehno na kocky s gaštanovou omáčkou a varenými zemiakmi
Jemné kocky bravčového stehna dusené s gaštanmi a kuracím demiglazom, podávané s varenými zemiakmi a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g bravčového stehna
- kocky nakrájaného na
- 200 g gaštanov čerstvých alebo konzervovaných
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku
- nasekané
- 200 ml kuracieho demiglazu alebo silného kuracieho vývaru
- 800 g varných zemiakov
- a olúpaných nakrájaných na väčšie kúsky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na varenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
1. Príprava mäsa:Na stredne veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a opečte bravčové kocky do zlatohneda. Vyberte mäso a odložte ho nabok.
2. Krok
2. Omáčka: Na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak do mäkka. Pridajte kurací demiglaz a gaštany. Vráťte bravčové mäso do hrnca a nechajte dusiť, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa nezredukuje (približne 1 hodinu).
3. Krok
3. Príprava zemiakov: Medzitým v inom hrnci uvarte zemiaky v osolenej vode do mäkka.
4. Krok
4. Servírovanie: Podávajte bravčové mäso s gaštanovou omáčkou spolu s varenými zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.