REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové stehno s knedľou
Recept na bravčové stehno so zeleninou, ktoré sa podáva s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové stehno
- 1 ks Cibuľa
- 200 ml smotana na varenie
- hladká múka
- 300 g zelenina
- 1 kocka zeleninový bujón
- ocot
- cukor
- korenie čierne mleté
- soľ
- sladká mletá paprika
- vegeta
- olej
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Stehno umyjeme a nakrajáme na plátky.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme do sklovita.
3. Krok
K cibuli pridáme mäso, posypeme ho soľou ,korením a červenou mletou paprikou.
4. Krok
Takto pripravené bravčové stehno dusíme a občas podlievame zeleninovým vývarom z bujónu zhruba 50 minút.
5. Krok
Keď je už mäso udusené, vyberieme ho a dáme bokom.
6. Krok
Do vývaru, ktorý zostal z mäsa pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme ju 10 minút. V miske zmiešame smotanu s hladkou múkou a vylejeme ju k omáčke na zahustenie. Omáčku necháme prejsť varom a nakoniec dochutíme octom a cukrom.
a to maso na vrchu akokeby pecene sa odkial vzalo?