REKLAMA
Bravčový černohorský rezeň
Kto by odolal tejto nesmrteľnej klasike.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 600 g bravčové karé bez kosti
- soľ
- mleté čierne korenie
NA CESTÍČKO
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- 1 čl sušený majorán
- 2 vajcia
- hladká múka
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Do misy nastrúhame očistené zemiaky, pridáme prelisovaný cesnak, majorán podrvený v dlaniach, soľ, korenie, vajcia a postupne pridávame múku, až vznikne polohusté cestíčko. V cestíčku by mala prevažovať chuť zemiakov, nie múky.
2. Krok
Na panvici dobre rozohrejeme bravčovú masť. Rezne obalíme v múke, oklepeme, namočíme do cestíčka a vyprážame rovnomerne z oboch strán. Najskôr rezne opečieme sprudka, potom zmiernime teplotu na minimum, aby sa mäso dobre prepieklo a rezne sa nespálili.