Zdroj: Chicago Tribune for Getty Images
Bravčový filet s kapustovou zeleninou
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré si každý môže pripraviť doma. Obsahuje šťavnatý bravčový filet, ktorý sa skvele hodí k rôznym druhom zeleniny. Ideálne pre rodinné alebo špeciálne večere.
Ingrediencie
Svinský rezeň
- 1 Kus Bravčový filet (približne 800g)
- 2 PL olivový olej
- 1 Štipka soľ a korenie
Zelenina
- 2 Kus Mrkva
- 200 g Ružičkový kel
- 2 PL olivový olej
- 1 Štipka soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na bravčový filet so zeleninou ružičkového kelu najskôr predhrejte rúru na 200 stupňov a pripravte si zapekaciu misu.
Potrite bravčové mäso olivovým olejom, soľou a korením a položte ho do pekáča.
Pokrájajte zeleninu a umiestnite ju okolo bravčového filé v pekáči. Zeleninu pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte solou a korením.
Pečte bravčové mäso a zeleninu 40-45 minút v predhriatej rúre.
Pred podávaním nechajte bravčový filet s ružičkovým kelom odpočívať 10 minút, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s opečenou zeleninou.