Broskyňové rezy
Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.
Ingrediencie
Cesto
- 430 g múka
- 20 g kakao
- 150 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 1 kus vajce
- 1 kus kypriaci prášok
Náplň
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g kyslá smotana
- 1 kus vanilkový cukor
- 4 kus broskyňa
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.
Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).
Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.
Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.
V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.
Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.
Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.
Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.