:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oq1pC469dW4oPx0hzhE3/85d06daeaf0aeb6cf91ac6b35fd9e5.jpeg)
Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami
Neskutočný spoj chutí
Ingrediencie
- 6 ks broskyne
- 125 g maliny
- 185 g hladká múka
- 180 g kryštálový cukor
- 1 ks vajce väčšie
- 125 g maslo
- čl prášok do pečiva 0 5
- 180 ml mlieko
- 50 g mandľové lupienky
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si plech obložený papierom (30x20 )a rúru predhrejeme na 180 C.
Múku preosejeme spolu s 1.5 čl prášku do pečiva. Pridáme maslo a zo surovín urobíme mrveničku. Dodáme cukor a zapracujeme do mrveničky.
Polovicu mrveničkovej hmoty nasypeme do plechu a trochu popritláčame dlaňmi. Na to poukladáme polovicu nakrájaných broskýň.
Do zvyšku mrveničky dodáme 0.5 čl prášku do pečiva, vajce a mlieko . Všetko spolu zamiešame (zmes bude mať hrudky) a rovnomerne vylejeme na cesto s broskyňami.
Na vrch poukladáme zvyšok broskýň, maliny a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť asi na 45-50 min.
Koláč bude aj po upečení dosť mokrý, ale presne taký má byť. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom . Krájame až úplne vychladnutý