REKLAMA

Broskyňový džem

Domáci broskyňový džem, ktorý je ideálny na pečivo alebo palacinky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 kg broskyňa Pridané do
  • 700 g cukor Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Broskyne opláchnite, rozkrojte na polovicu a odstráňte kôstky. Potom ich nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Broskyne vložte do hrnca, pridajte cukor a nechajte odstáť 1 hodinu.

3. Krok

Po uplynutí hodiny pridajte šťavu z jedného citrónu a nechajte hrniec na miernom ohni.

4. Krok

Počas varenia miešajte, aby sa džem nepripálil.

5. Krok

Džem by mal byť hotový po približne 30 až 45 minútach, v závislosti od toho, ako hustý máte džem najradšej.

6. Krok

Horúci džem nalejte do pohárov, zavrite a pretočte hore dnom.

7. Krok

Nechajte džem úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho môžete uložiť na chladné a tmavé miesto a spotrebovať v priebehu niekoľkých mesiacov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4611 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4312 receptov

Raňajky

1354 receptov

Lacné jedlá

1442 receptov

Cestoviny

520 receptov