REKLAMA
Broskyňový džem
Domáci broskyňový džem, ktorý je ideálny na pečivo alebo palacinky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 kg broskyňa
- 700 g cukor
- 1 ks citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Broskyne opláchnite, rozkrojte na polovicu a odstráňte kôstky. Potom ich nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
Broskyne vložte do hrnca, pridajte cukor a nechajte odstáť 1 hodinu.
3. Krok
Po uplynutí hodiny pridajte šťavu z jedného citrónu a nechajte hrniec na miernom ohni.
4. Krok
Počas varenia miešajte, aby sa džem nepripálil.
5. Krok
Džem by mal byť hotový po približne 30 až 45 minútach, v závislosti od toho, ako hustý máte džem najradšej.
6. Krok
Horúci džem nalejte do pohárov, zavrite a pretočte hore dnom.
7. Krok
Nechajte džem úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho môžete uložiť na chladné a tmavé miesto a spotrebovať v priebehu niekoľkých mesiacov.