REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8jryAlMz3oCQbx2aaYn-/21d3c957b775b1127639f67ff24bbf.jpeg)
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 250 g polohrubá múka
- 250 soľ g Bryndza
- 1 kyslá smotana
- 300 g slanjna
- 1 pl maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.