REKLAMA

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 250 soľ g Bryndza Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • 300 g slanjna Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov