REKLAMA
Bryndzové halušky - najlepší recept
Asi najtypickejšie slovenské jedlo - halušky s bryndzou, ktoré buď milujete alebo neznášate. Tieto bryndzové halušky chutia ako od babičky. Za mňa jednoznačne najlepší recept!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiak
- 250 g múka
- 1 vajce
- 200 g slanina
- 150 g bryndza
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.
2. Krok
Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.
3. Krok
Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.
4. Krok
Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.
do pravých bryndzových halušiek sa nedáva vajce! a sú elegantné a chutné aj bez neho, treba si správne odhadnúť pomer zemiakov a múky a v tom je ten fígeľ a dobre spracovať a hlavne nechať, pred sádzaním do horúcej osolenej vody, cestíčko odpočinúť