REKLAMA
Bryndzové pirohy bez zemiakov
Recept na cesto na bryndzové pirohy bez použitia zemiakov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Pre cesto:
- 500 g hladká múka
- 200 ml vody
- 1 ks vajce
- Soľ podla chuti
Pre plnku:
- 400 g bryndze
- 1 ks vajce
- soľ
Pre omáčku:
- 150 g masla
- 1 ks Cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V mise zmiešajte múku, vajce, vodu a štipku soli. Cesto vypracujte ručne a nechajte ho odpočívať asi 20 minút.
2. Krok
Plnku pripravíte tak, že zmiešate bryndzu s vajcom a pridáte soľ podľa chuti.
3. Krok
Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujte z neho kruhy.
4. Krok
Na každý kruh vložte lyžicu bryndzovej plnky a kraje spojte do tvaru pirohu.
5. Krok
Pirohy vložte do vriacej osolenej vody a varte asi 7 minút.
6. Krok
Medzitým si na panvici roztopíte maslo, pridáte nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíte ju do zlatista.
7. Krok
Varené a scedené pirohy posypte opraženou cibuľkou s maslom.
8. Krok
Podávajte teplé.