Bryndzový podpecník
Ingrediencie
- 150 ml vlažné mlieko
- 1 čl kryštálový cukor
- kocky droždia
- 500 g špaldová hladká múka
- 1 čl soľ
- 1 kus vajce
- 3 pl olej
- 2 uvarené zemiaky
- 200 g kyslá smotana
- 160 g bryndza
- slanina
- Cibuľa
- pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások.
Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové.
Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.
Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie.
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.