REKLAMA
Bryndzový quiche
Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- plát lístkového cesta
- 3 až 4 vajcia (podľa veľkosti)
- 250 g bryndze
- 400 g kyslej smotany
- 1 pl až 2 majonézy (podľa konzistencie)
- soľ
- čierne korenie podľa chuti
- muškátový oriešok
- slaninka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Plech vhodný na quiche si vyplníme lístkovým cestom (ja som použila kupované, takže bolo už rozvaľkané na papieri na pečenie a mohla som ho rovno dať do formy).
2. Krok
Cesto popicháme vidličkou.
3. Krok
Cibuľu nakrájanú na kolieska navrstvíme rovnomerne na cesto.
4. Krok
Všetky zvyšné suroviny okrem slaninky vymiešame metličkou a nalejeme na cesto.
5. Krok
Slaninku osmahnutú na panvici (už vychladnutú) dáme navrch koláča a dáme piecť na 190 stupňov na cca 30-35minút.