Zdroj: FB: mňami yummy
Buchty na pare
Recept na najlepšie buchty na pare plnené džemom a posypané makom.
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 1 bal suchých kvasníc
- 250 ml mlieka
- 50 g cukru
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- džem na naplnenie
- štipka soli
- mak
- práškový cukor
- mleté orechy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme kvások. Do misky vlejeme 100 ml teplého mlieka, pridáme kvasnice a 1 čajovú lyžičku cukru. Kvások necháme pracovať cca 15 minút.
Do väčšej misky dáme múku, pridáme soľ, vajíčko, maslo a zvyšný cukor. Potom pridáme kvások a zvyšok teplého mlieka a vymiešame cesto. Musíme ho vypracovať tak, aby bolo hladké a nelepilo sa na prsty. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
Keď má cesto dvojnásobok svojho pôvodného objemu, odrežeme kus cesta a roztlačíme prstami na placku, do stredu položíme lyžičku lekváru a zabalíme. Podobne robíme s celým cestom.
Buchty paríme asi 10 minút.
Pred podávaním ich polejeme roztopeným maslom a posypeme makom, práškovým cukrom alebo mletými orechmi.