REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Čalamáda z kapusty, papriky a cibule
Tento recept vám ukáže ako pripraviť chutnú čalamádu z kapusty, papriky, uhorky a cibule. Je ideálna ako príloha k mäsu, alebo ako zdravý obed či večera.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Zelenina:
- 21⁄2 kg biela kapusta
- 500 kg červená paprika
- 500 g Uhorka
- 2 kus Cibuľa
Nálev:
- 500 g kryštálový cukor
- 200 ml olej
- 200 ml ocot
- 1 bal deka
- 2 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kapustu a papriku nakrájame na tenšie prúžky.
2. Krok
Cibuľu a uhorku nakrájame na kolieska.
3. Krok
Všetko spolu premiešame a necháme odležať asi 2 hodiny.
4. Krok
Pripravíme si nálev. Zmiešame olej, Deko, ocot, vodu a všetko povaríme.
5. Krok
Poháre na zaváranie umyjeme a osušíme.
6. Krok
Vychladnutý nálev scedíme a nalejeme ho do pohárov, ktoré sme naplnili nakrájanou zeleninou.
7. Krok
Poháre uzatvoríme, zaťažíme ich a necháme stáť v chlade a v tme asi 24 hodín.