REKLAMA
Canas de chocolate
Autentický španielsky recept na návykové koláčiky z lístkového cesta plnené čokoládou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 lístkové cesto
- 100 g mliečnej alebo horkej čokolády
- 1 vajíčko
- 2 pl hnedého cukru
- múku na pomúčenie dosky
- 20 g čokoládovej ryže na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Predhrejeme rúru na 170 stupňov
2. Krok
Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme na 4 rovnaké obdĺžniky (rozkrojiť pozdĺžne a potom na polovicu)
3. Krok
Na každý malý obdĺžniček dáme 1 štráfik čokolády (1x4 kocky). Okraje lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na polovicu a spojíme okraje
4. Krok
Nožíkom spravíme jemné dekoratívne zárezy po boku každej taštičky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne posypeme cukrom a dáme piecť do rúry do zlatista (bude to trvať okolo 8-10 minút)
5. Krok
Teplé cañas potrieme vodou a nasypeme na nich dekoratívne kúsky čokolády