REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Čerstvé jednoduché krevety a hráškové krémové rizoto

Vychutnajte si sviežu a živú taliansku večeru s týmto jednoduchým, ale chutným receptom na rizoto s krevetami a hráškom. Výdatné chute kreviet sa nádherne spájajú so sladkosťou hrášku a sú doplnené krémovou a syrovou textúrou. Ideálny pokrm, ktorý si môžete vychutnať s rodinou a priateľmi a ktorý prinesie do vášho domova nádych dobrého jedla!

REKLAMA
Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Recept nájdeš v tomto článku

Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Ingrediencie

porcií
4
  • 350 g Ryže Arborio risotto Pridané do
  • 350 g Ryže Arborio risotto Pridané do
  • 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku Pridané do
  • 500 g Surové krevety, olúpané a zbavené jadier Pridané do
  • 1 litrov Horúceho zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 Veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • 100 ml suchého bieleho vína Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná (na ozdobu) Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Olivový olej zohrejte vo veľkej hlbokej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým nezmäknú a nespriehľadnejú.

2. Krok

Do panvice pridajte ryžu na rizoto a premiešajte, aby sa ryža zaliala olejom. Varte, kým ryža na okrajoch nezpriesvitnie, čo zvyčajne trvá asi 4 až 5 minút.

3. Krok

Opatrne prilejte biele víno a varte, kým ho ryža neabsorbuje.

4. Krok

Začnite pridávať horúci zeleninový vývar po jednej naberačke a často miešajte. Počkajte, kým sa každý prídavok vstrebe, a až potom pridajte ďalší.

5. Krok

V polovici vývaru vmiešajte hrášok a za častého miešania pokračujte v pridávaní zvyšku vývaru.

6. Krok

Keď sa všetok vývar spotrebuje a ryža je al dente, pridajte krevety. Varte, kým nezružovejú.

7. Krok

Odstavte panvicu z ohňa, pridajte maslo a strúhaný parmezán a dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí. Dochuťte soľou a korením.

8. Krok

Podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov