REKLAMA

Zdroj: Freepik

Čerstvé nadýchané citrónové pusinky s jahodami

Trpkosť citrónov nádherne dopĺňa sladkosť jahôd a pusinky dodávajú vzrušujúcu, nadýchanú štruktúru, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Je to dokonalý dezert, ktorým môžete predviesť svoje pekárske umenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Na koláčiky:

  • 1 pohár múka Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 112 lyžičky prášok do pečiva Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 14 pohár studené maslo Pridané do
  • 0.3 pohár mlieko Pridané do

Na jahodovú náplň:

  • 2 poháre čerstvé jahody, olúpané a nakrájané na plátky Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do

Na citrónový tvaroh:

  • Kôra z dvoch citrónov Pridané do
  • 12 pohár čerstvo vylisovaná citrónová šťava Pridané do
  • 1 pohár cukor Pridané do
  • 4 vaječné žĺtky Pridané do

Na pusinky:

  • 4 vaječné bielka Pridané do
  • 1 pohár cukor Pridané do
  • 12 čajová lyžička Vínna smotana Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite prípravou koláčikov. Vo veľkej miske zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a dobre premiešajte. Do zmesi pridajte maslo nakrájané na kocky. Dbajte na to, aby maslo pred tým nezmäklo - čím je chladnejšie, tým budú vaše koláčiky drobivejšie a chutnejšie. Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko, kým sa nevytvorí cesto. Cesto rozdeľte na 8 porcií a pečte ich 20 minút pri teplote 425 ℉.

2. Krok

Kým sa koláčiky chladia, začnite s jahodovou náplňou. V miske zmiešajte jahody s cukrom a nechajte ich macerovať. Takto sa z jahôd uvoľní prirodzená šťava a vznikne lahodná sladká omáčka na koláčiky.

3. Krok

Na prípravu citrónového tvarohu zmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, cukor a žĺtky v tepluvzdornej miske. Tieto ingrediencie spolu vyšľahajte nad vriacou vodou - dávajte pozor, aby sa citrónový tvaroh nezvaril, pretože by sa mohol zraziť a stratiť svoju hladkú štruktúru. Neustále miešajte, kým tvaroh nezhustne, a potom ho nechajte vychladnúť.

4. Krok

Pripravte si pusinky tak, že v žiaruvzdornej miske nad hrncom s vriacou vodou spolu vyšľaháte bielky, cukor a vínny kameň. Nezabudnite šľahať, kým sa cukor úplne nerozpustí, aby ste dosiahli ľahké a nadýchané pusinky.

5. Krok

Montáž je to pravé kúzlo. Každý koláčik rozrežte na polovicu a na spodnú polovicu dajte lyžicu jahôd a ich šťavy. Navrch nakvapkajte trochu citrónového tvarohu a potom naň položte kopček pusiniek. Nezabudnite, že prezentácia je kľúčová, ale nebojte sa, aby to vyzeralo trochu chaoticky - pridá to na šarme! Hornú polovicu koláča položte na pusinky a voilá, vaše citrónové jahodové koláčiky sú hotové!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov