Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images
Červená šošovica s kuracím mäsom
Prekvapte svoju rodinu výborným a zdravým jedlom, ktoré je vďaka šošovici plné bielkovín. Toto jednoduché jedlo s kuracím mäsom, zemiakmi a paradajkami je ideálnym riešením pre každý obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 40 g červená šošovica
- 100 g kuracie prsia
- 100 g cherry paradajka
- 30 g zelená paprika
- 3 g cesnak
- 20 g paradajkový pretlak
- 20 g Cibuľa
- 10 ml olivový olej
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ a korenie
- 1 g rasca drvená
- kari korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu a cesnak nasekejte najemno.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte kuracie mäso a opečte ho dozlatista. Mäso potom vyberte a odložte bokom.
Do tuku, ktorý zostal po mäse, pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nie sú mäkké.
Pridajte kari a červenú papriku, a po premiešaní pridajte šošovicu, zemiaky a paradajky. Zmiešajte a prilejte vodu tak, aby pokrývala všetky suroviny.
Varíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 30 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké. Párkrát počas varenia premiešajte.
Pridajte mäso späť do panvice, všetko premiešajte, dochuťte soľou a korením a nechajte ešte chvíľku povariť, aby sa všetky chute poriadne prepojili.
Váš pokrm je hotový. Podávajte horúce. Toto jedlo je výborné samotné alebo s chlebom. Dobrú chuť!