REKLAMA

Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images

Červená šošovica s kuracím mäsom

Prekvapte svoju rodinu výborným a zdravým jedlom, ktoré je vďaka šošovici plné bielkovín. Toto jednoduché jedlo s kuracím mäsom, zemiakmi a paradajkami je ideálnym riešením pre každý obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 40 g červená šošovica Pridané do
  • 100 g kuracie prsia Pridané do
  • 100 g cherry paradajka Pridané do
  • 30 g zelená paprika Pridané do
  • 3 g cesnak Pridané do
  • 20 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 20 g Cibuľa Pridané do
  • 10 ml olivový olej Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 g rasca drvená Pridané do
  • kari korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak nasekejte najemno.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte kuracie mäso a opečte ho dozlatista. Mäso potom vyberte a odložte bokom.

3. Krok

Do tuku, ktorý zostal po mäse, pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nie sú mäkké.

4. Krok

Pridajte kari a červenú papriku, a po premiešaní pridajte šošovicu, zemiaky a paradajky. Zmiešajte a prilejte vodu tak, aby pokrývala všetky suroviny.

5. Krok

Varíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 30 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké. Párkrát počas varenia premiešajte.

6. Krok

Pridajte mäso späť do panvice, všetko premiešajte, dochuťte soľou a korením a nechajte ešte chvíľku povariť, aby sa všetky chute poriadne prepojili.

7. Krok

Váš pokrm je hotový. Podávajte horúce. Toto jedlo je výborné samotné alebo s chlebom. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4590 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov