Cesnaková polievka s vajcom
Cesnaková polievka s vajcom je tradičná slovenská polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou cesnaku a lahodným vajíčkom.
Ingrediencie
- 8 strúčikov cesnaku
- 4 ks vajcia
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl masla
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
V hrnci rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu.
Potom pridáme nakrájaný cesnak a varíme ešte 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať.
Polievku zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 10 minút, až kým cesnak zmäkne.
Po uvarení polievku preložíme do mixéra a zmixujeme do hladkej konzistencie.
Obsah precedíme cez jemné sitko späť do hrnca, aby sme sa zbavili pevných častí cesnaku.
Polievku znova zahrejeme, pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou a korením.
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na polovice.
Cesnakovú polievku s vajíčkom na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.