REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bdi5hVdqVMsCK35jxnb4/9e77a3362600e32e10d0b2d9398a77.jpeg)
Zdroj: mrybski from Canva
Cestoviny s cuketou a špenátom
Skvelý recept pre tých, ktorí hľadajú chutný a zdravý spôsob, ako zahrnúť viac zeleniny do svojej stravy. Cuketa a špenát sú plné vitamínov a minerálov a dobre sa kombinujú s vôňou cesnaku a olivového oleja.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g cestovín penne
- 2 ks cukety
- 200 g čerstvého špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cestoviny uvaríme podľa návodu na balení.
2. Krok
Cuketu nakrájame na tenké plátky a cesnak pretlačíme.
3. Krok
Olivový olej rozpálime na stredne veľkej panvici. Prisypeme na ňu cesnak a smažíme ho, kým nebude zlatohnedý.
4. Krok
Potom pridáme cuketu a smažíme ju do mäkka.
5. Krok
Scedíme cestoviny, pridáme ich do panvice a premiešame.
6. Krok
Nakoniec pridáme špenát, osolíme, okoreníme a premiešame všetko spolu, kým špenát nezmäkne.
7. Krok
Pred podávaním cestoviny penne s cuketou a špenátom posypeme strúhaným parmezánom.