Zdroj: FB: Varenie je radosť
Cestoviny s hokkaido
Chutné cestoviny s hokkaido omáčkou, ktoré chutia celej rodine.
Ingrediencie
- 1 kus malá hokkaido dyňa
- 400 g cestovín
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kus Cibuľa
- 200 ml smotany na varenie
- muškátový orech
- parmezán
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Hokkaido dyňu očistíme, odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme semienka. Nakrájame ju na menšie kúsky. Pokiaľ máte túto časť hotovú, vložte ju do rúry predhriatej na 180°C a nechajte približne 30 minút, kým nebude mäkká.
Medzitým si pripravíme cestoviny. Mne sa najviac osvedčilo variť ich \al dente\ pretože potom sa ešte trochu dovaria spolu s omáčkou a neprevaria sa.
Na panvici si na olivovom oleji opražme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pokiaľ nebude cibuľa sklenená.
Keď je dyňa upečená, odstráňte ju z rúry a zmixujte spolu so smotanou na varenie. Mixujte do hladka, aby ste vytvorili omáčku. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
Omáčku vmiešajte do panvice s cibuľou, pridajte soľ, korenie a mierne nastrúhaný muškátový orech.
Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a všetko premiešajme, kým sa cestoviny neobalí v omáčke.