REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Cestoviny s hokkaido

Chutné cestoviny s hokkaido omáčkou, ktoré chutia celej rodine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus malá hokkaido dyňa Pridané do
  • 400 g cestovín Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • muškátový orech Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Hokkaido dyňu očistíme, odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme semienka. Nakrájame ju na menšie kúsky. Pokiaľ máte túto časť hotovú, vložte ju do rúry predhriatej na 180°C a nechajte približne 30 minút, kým nebude mäkká.

2. Krok

Medzitým si pripravíme cestoviny. Mne sa najviac osvedčilo variť ich \al dente\ pretože potom sa ešte trochu dovaria spolu s omáčkou a neprevaria sa.

3. Krok

Na panvici si na olivovom oleji opražme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pokiaľ nebude cibuľa sklenená.

4. Krok

Keď je dyňa upečená, odstráňte ju z rúry a zmixujte spolu so smotanou na varenie. Mixujte do hladka, aby ste vytvorili omáčku. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.

5. Krok

Omáčku vmiešajte do panvice s cibuľou, pridajte soľ, korenie a mierne nastrúhaný muškátový orech.

6. Krok

Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a všetko premiešajme, kým sa cestoviny neobalí v omáčke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov