Zdroj: SMarina from Getty Images
Cestoviny s krevetami v paradajkovej omáčke
Recept na cestoviny s krevetami v paradajkovej omáčke sú jedným z mojich najobľúbenejších jedál. Krevety doplňujú cestoviny dokonale a paradajková omáčka dodáva jedlu akurát dostatočnú šťavu.
Ingrediencie
- 400 gramov spagetti
- 400 gramov kreviet
- 1 plechovica paradajok v šťave
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka červenej papriky
- olej na panvici
- soľ a korenie
- čerstvá bazalka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením spagetti v osolenej vode podľa návodu na obale. Vždy preferujem al dente varenie, aby boli cestoviny pevné.
Na panvici si na rozohriatom oleji opečieme na jemno pokrájaný cesnak.
Potom pridajte krevety, ktoré ste predtým očistili. Na strednom ohni ich opeč do ružova, trvá to približne 5-7 minút.
Potom pridáme plechovku paradajok. Ja preferujem používať celé paradajky, ktoré následne popučím na panvici. Tým dostanete omáčku s väčšími kúskami paradajok, čo dodáva jedlu osobitý charakter.
Dochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Omáčku necháme jemne povariť, aby sa všetky chute spojili.
Na záver pridáme uvarené cestoviny priamo do panvice a všetko premiešame. Podávam s čerstvou bazalkou.