![Cestoviny s kuracím mäsom na smotane Cestoviny s kuracím mäsom na smotane](https://eu.tastescdn.net/thumbor/YQVp-cGDxgSHWpGdZCgKiDqzhKA=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVmToVlym6CC52MJbBz/c7ad627200e292462198bca909fb69.jpeg)
Zdroj: pixelshot from Canva
Cestoviny s kuracím mäsom na smotane
Chutné a rýchle jedlo, ktoré môžete pripraviť pohodlne v priebehu týždňa. Kuracie mäso je v tomto recepte skvelým zdrojom bielkovín a cestoviny dodajú potrebnú energiu. Smotanová omáčka prináša jedinečnú chuť a vytvára dokonalú kombináciu s ostatnými surovinami.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 300 g kuracie prsia
- 200 g cestoviny
- 200 ml smotana na varenie
- strúhaný syr
Korenia a doplnky
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 čl vegeta
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
- petržlenová vňať
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
Cestoviny uvaríte podľa návodu na balení v osolenej vode.
Na panvici na troche oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak a kúsky kuracích pŕs. Všetko spolu orestujte do zlatista.
Keď je mäso opečené, pridajte smotanu na varenie, vegetu, mleté čierne korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 10 minút.
Spolu zmiešame, posypte strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a podávame teplé.