Zdroj: pixelshot from Canva
Cestoviny s kuracím mäsom na smotane
Chutné a rýchle jedlo, ktoré môžete pripraviť pohodlne v priebehu týždňa. Kuracie mäso je v tomto recepte skvelým zdrojom bielkovín a cestoviny dodajú potrebnú energiu. Smotanová omáčka prináša jedinečnú chuť a vytvára dokonalú kombináciu s ostatnými surovinami.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 300 g kuracie prsia
- 200 g cestoviny
- 200 ml smotana na varenie
- strúhaný syr
Korenia a doplnky
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 čl vegeta
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
- petržlenová vňať
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
Cestoviny uvaríte podľa návodu na balení v osolenej vode.
Na panvici na troche oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak a kúsky kuracích pŕs. Všetko spolu orestujte do zlatista.
Keď je mäso opečené, pridajte smotanu na varenie, vegetu, mleté čierne korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 10 minút.
Spolu zmiešame, posypte strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a podávame teplé.