Zdroj: luchezar from Getty Images Signature
Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou sú moje najobľúbenejšie. Príprava je veľmi jednoduchá.
Ingrediencie
- 400 g cestovín
- 4 ks paradajky
- 2 ks cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ a korenie
- bylinky podľa chuti
- strúhaný syr na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Paradajky scedíme a nasekáme na kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme ich, kým nie sú mäkké.
Pridáme nakrájané paradajky, soľ, korenie a bylinky a necháme ich podusiť asi 15 minút. Paradajky by mali úplne zmäknúť a vytvoriť s cibuľou jednotný základ pre omáčku.
Medzitým si v slanej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na balení. Ja zvyknem cestoviny uvariť o minútu menej, ako je uvedené na balení, aby boli al dente.
Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu na varenie a premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trocha vody z varenia cestovín.
Uvarené cestoviny premiešame s omáčkou a necháme chvíľu spolu povariť, aby sa chute spojili. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.