REKLAMA

Zdroj: luchezar from Getty Images Signature

Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou

Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou sú moje najobľúbenejšie. Príprava je veľmi jednoduchá.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g cestovín Pridané do
  • 4 ks paradajky Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • bylinky podľa chuti Pridané do
  • strúhaný syr na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Paradajky scedíme a nasekáme na kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme ich, kým nie sú mäkké.

2. Krok

Pridáme nakrájané paradajky, soľ, korenie a bylinky a necháme ich podusiť asi 15 minút. Paradajky by mali úplne zmäknúť a vytvoriť s cibuľou jednotný základ pre omáčku.

3. Krok

Medzitým si v slanej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na balení. Ja zvyknem cestoviny uvariť o minútu menej, ako je uvedené na balení, aby boli al dente.

4. Krok

Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu na varenie a premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trocha vody z varenia cestovín.

5. Krok

Uvarené cestoviny premiešame s omáčkou a necháme chvíľu spolu povariť, aby sa chute spojili. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov