REKLAMA
Zdroj: valeriopardi from Getty Images
Cestoviny s tuniakom a paradajkovou omáčkou
Tento jednoduchý, ale chutný recept na cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a olivami sa stal jedným z mojich obľúbených počas dovolenky v Taliansku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cestovín
- 2 plechovky tuniaka
- 1 Lyžice olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g plechovkových paradajok
- štipka červenej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 50 g čiernych olív
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Začnite prevarením cestovín podľa návodu na balení. Toto je veľmi dôležitý krok, pretože cestoviny by mali byť al dente.
2. Krok
Do hrnca dajte olivový olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nebude sklovitá.
3. Krok
Následne pridajte tuniaka a nechajte ho na panvici asi 5 minút. Pridajte paradajky, štipku červenej papriky, olivy a dochuťte soľou a čiernym korením.
4. Krok
Paradajkovú omáčku nechajte asi 10 minút povariť, aby sa všetky chute pekne premiešali.