:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/3bf188158cccabe7c19b1cb9029eec.jpeg)
Cézar šalát
Cézar šalát je klasickým receptom na šalát, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchosť a výbornú chuť. Tento recept obsahuje nasekaný rímsky šalát, ktorý je zmiešaný s krutónmi, parmezánovým syrom a špeciálnym dresingom.
Ingrediencie
Dresing
- 1 šálka majonéza
- 1⁄2 kl pretlačený cesnak
- 3⁄4 pl sardelová pasta
- 2 pl citrónová šťava
- 1 pl dijonská horčica
- 1 pl worcestrová omáčka
- 1⁄2 šálky parmezán
- 3 pl mlieko
- 1⁄4 kl soľ
- 1⁄4 kl mleté čierne korenie
Cesnakové krutóny
- 2 plátky chlieb
- 1 ks cesnak
- 2 pl olivový olej
- 1⁄4 kl soľ
Šalát
- 150 g slanina
- 10 šálok rímsky šalát
- 1 šálka parmezán
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky ingrediencie na dresing vyšľahajte v kuchynskom robote do hladka, pričom začnite 3 PL mlieka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/fa1941e0c8f54796d3e15b52c321d0.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie. Ak je potrebné pridajte ešte mlieko, aby ste dosiahli správnu konzistenciu. Dresing nechajte 20 minút odpočívať, aby sa chute spojili.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/6401213683f6dd97691a85f053d715.jpeg)
Zdroj: Youtube
Slaninu vložte do studenej panvice bez oleja a zapnite ju na stredne vysokú teplotu. Smažte do zlatista, otočte a do zlatista opečte aj druhú stranu. Po vychladnutí ju nakrájajte na drobné kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/ef95bb62a453a120fa9bceb9fd29ae.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesnakové krutóny Predhrejte rúru na 180 °C. Chlieb opekajte v rúre 2 minúty z každej strany, kým povrch nie je suchý, ale nie hnedý. Obidve strany každého kúska chleba potrite rozrezanou stranou cesnaku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/ed6f333ed6069fe55fbfc6768c30b4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Z chleba odstráňte kôrku a nakrájajte ho na kocky. Pokvapkajte 2 PL olivového oleja, posypte soľou a pečte do zlatista, pričom plechom aspoň raz zatraste.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/9083aa6bda9a9fb99aea95edda7777.jpeg)
Zdroj: Youtube
Rímsky šalát umyte a nakrájajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/bdb4e3f78756204930c86a8ad663ef.jpeg)
Zdroj: Youtube
Spolu všetko zmiešajte a posypte syrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6ySoE8py-Nh-FX9i8_Ue/cb5e4a7bff613e3b1dac1cda4360dd.jpeg)
Zdroj: Youtube