Cézar šalát
Cézar šalát je klasickým receptom na šalát, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchosť a výbornú chuť. Tento recept obsahuje nasekaný rímsky šalát, ktorý je zmiešaný s krutónmi, parmezánovým syrom a špeciálnym dresingom.
Ingrediencie
Dresing
- 1 šálka majonéza
- 1⁄2 kl pretlačený cesnak
- 3⁄4 pl sardelová pasta
- 2 pl citrónová šťava
- 1 pl dijonská horčica
- 1 pl worcestrová omáčka
- 1⁄2 šálky parmezán
- 3 pl mlieko
- 1⁄4 kl soľ
- 1⁄4 kl mleté čierne korenie
Cesnakové krutóny
- 2 plátky chlieb
- 1 ks cesnak
- 2 pl olivový olej
- 1⁄4 kl soľ
Šalát
- 150 g slanina
- 10 šálok rímsky šalát
- 1 šálka parmezán
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky ingrediencie na dresing vyšľahajte v kuchynskom robote do hladka, pričom začnite 3 PL mlieka.
Zdroj: Youtube
Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie. Ak je potrebné pridajte ešte mlieko, aby ste dosiahli správnu konzistenciu. Dresing nechajte 20 minút odpočívať, aby sa chute spojili.
Zdroj: Youtube
Slaninu vložte do studenej panvice bez oleja a zapnite ju na stredne vysokú teplotu. Smažte do zlatista, otočte a do zlatista opečte aj druhú stranu. Po vychladnutí ju nakrájajte na drobné kúsky.
Zdroj: Youtube
Cesnakové krutóny Predhrejte rúru na 180 °C. Chlieb opekajte v rúre 2 minúty z každej strany, kým povrch nie je suchý, ale nie hnedý. Obidve strany každého kúska chleba potrite rozrezanou stranou cesnaku.
Zdroj: Youtube
Z chleba odstráňte kôrku a nakrájajte ho na kocky. Pokvapkajte 2 PL olivového oleja, posypte soľou a pečte do zlatista, pričom plechom aspoň raz zatraste.
Zdroj: Youtube
Rímsky šalát umyte a nakrájajte.
Zdroj: Youtube
Spolu všetko zmiešajte a posypte syrom.
Zdroj: Youtube