Cheesecake banán + arašidové maslo
Ďalší cheesecake. Tentokrát kombinácia banán a arašidové maslo + čokoládová poleva
Ingrediencie
Základ
- 150 g sušienky
- 80 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 350 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 2 ks vajcia
- 2 pl Arašidové maslo
- 1 ks banán
- 60 g práškový cukor
- 2 pl hladká múka
Poleva
- 100 g Horká čokoláda
- 50 g kyslá smotana
- 50 g Arašidové maslo
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, mascarpone a smotanu vyšľaháme. Postupne zašľaháme aj vajíčka, popučený banán a arašidové maslo. Nakoniec pridáme múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a roztopíme. K roztopenej čokoláde primiešame arašidové maslo a smotanu a vymiešame do hladka. Polevu rovnomerne rozotrieme a vychladnutý cheesecake a odložíme na noc do chladničky.