REKLAMA
Cheesecake s čiernymi ríbezľami
Recept na svieži a kyselkavý pečený cheesecake s čiernymi ríbezľami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Pre krém:
- 500 g mascarpone
- 300 g čierných ríbezlí
- 200 g cukru
- 5 ks vajec
- šťava z citróna
- 200 ml smotany na šľahanie
Pre korpus:
- 200 g mletých sušienok
- 100 g masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Začneme korpusom. Sušienky rozmixujeme na drobno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na dno formy a dáme do chladničky stuhnúť.
2. Krok
Mascarpone, vajcia, cukor, citrónovú šťavu a smotanu rozmixujeme dokopy do hladka.
3. Krok
Čierne ríbezle a trochu cukru dáme zohriať na panvičku, aby ríbezle pustili šťavu. Potom necháme vychladnúť.
4. Krok
Mascarpone krém vylejeme na stuhnutý korpus a rovnomerne zalejeme čiernymi ríbezľami.
5. Krok
Cheesecake pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút alebo kým povrch neskočí rovnomerne dozlatista.
6. Krok
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a potom dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom môžeme ozdobiť čerstvými ríbezľami a podávať.