Cheesecake s ovocnou polevou
A pre tých čo majú radšej svieže ovocné dezerty tu je aj cheesecake s ovocnou polevou.
Ingrediencie
Základ
- 150 g sušienky
- 80 g maslo
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 350 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 2 vajce
- 70 g práškový cukor
- 1 balenie vanilínový cukor
- vanilka mletá
- 2 pl pudingový prášok vanilka
Poleva
- 250 g mrazené ovocie ja som mala lesnú zmes s višňami
- 1⁄2 balík Zlatý klas (prášok)
- 50 ml voda
- 1 balenie vanilínový cukor
- 1 polievková lyžica Med
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, mascarpone a smotanu krátko vyšľaháme. Postupne zašľaháme vajíčka, pudingový prášok a cukor a všetko premixujeme/premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne hodinu. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Ovocie povaríme so sladidlom. Následne ho rozmixujeme. Zlatý klas rozmiešame vo vode a pridáme k ovocnému pyré. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Pripravenú polevu rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Odložíme na noc do chladničky.