REKLAMA
Zdroj: dmason from Getty Images
Chlieb bez kvasníc
Chutný domáci chlieb, ktorý nevyžaduje použitie kvasníc. Ideálne pre tých, ktorí preferujú jednoduchejšie a prirodzenejšie prísady.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 1 pl kryštálový cukor
- 2 čl soľ
- 1 čl Jedlá sóda
- 1 pl prášok do pečiva
- 50 g maslo
- 180 ml acidko
- 150 ml svetlé pivo
- 2 ks vajce
- 2 čl celá rasca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V mise zmiešame všetky suché suroviny.
2. Krok
Postrúhame k ním na hrubom strúhadle studené maslo a premiešame.
3. Krok
V druhej miske zmiešame mokré suroviny - acidko, vajcia a pivo.
4. Krok
Vareškou všetko spolu zmiešame. Cesto bude trochu lepivé.
5. Krok
Na pomúčenej doske rukami jemne prehnetieme cesto a vytvarujeme bochník.
6. Krok
Chleba preložíme do vymastenej formy na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 1 hodinu.