REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Chrumkavé a šťavnaté kuracie stehná v rúre

Toto chutné a jednoduché jedlo z pečených kuracích stehien je ideálne na rodinnú večeru alebo týždennú prípravu jedla. Kuracie stehná sa marinujú v zmesi korenín a potom sa upečú, aby mali chrumkavú kožu a jemný, šťavnatý vnútrajšok. Podávajte s ryžou, šalátom alebo obľúbenou prílohou a pripravte si kompletné jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 8 stehná Kuracie mäso. Pridané do
  • 2 strúčiky Nasekaný cesnak. Pridané do
  • 1 polievková lyžica Nasekaný čerstvý rozmarín. Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 1 cdta Mletého čierneho korenia. Pridané do
  • 2 cdas Olivového oleja. Pridané do
  • 1 citrón (šťava). Pridané do
  • 1 citrón (šťava). Pridané do
  • 1 sladkej papriky Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 200 °C.

2. Krok

Kuracie stehná očistite a v prípade potreby odstráňte prebytočný tuk.

3. Krok

V miske zmiešajte pretlačený cesnak, čerstvý rozmarín, soľ, korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a papriku.

4. Krok

Do zmesi pridajte kuracie stehná a uistite sa, že sú dobre obalené.

5. Krok

Kuracie stehná položte na plech a pečte 45-50 minút alebo kým nie sú pekne prepečené a chrumkavé. V polovici pečenia stehná otočte, aby sa rovnomerne opekali.

6. Krok

Pred podávaním nechajte kuracie stehná niekoľko minút odpočívať mimo rúry.

7. Krok

Vychutnajte si pečené kuracie stehná s obľúbenou prílohou!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov