Chrumkavé cviklové chipsy
Cviklové čipsy, ktoré si pripravíte doma za pár centov.
Ingrediencie
- 3 väčšie cvikly
- 4 pl olivového oleja
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou našej cvikly. Cvikly poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať, takže treba tomuto kroku venovať náležitú pozornosť
Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky)
Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji
Takto ich tam necháme "potiť sa" minimálne 15-20 minút. Tento krok určite nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené
Dáme predhriať rúru na 150 stupňov. Po 20 minútach zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie
Pečieme cca 45 minút - ku koncu na nich dozerajte aby sa vám nespiekli. Cviklovým čipsom musí ostať ich výrazná farba. Ak budete robiť viac várok aj do zásoby, nechajte ich pred uložením do vzduchotesnej nádoby úplne vychladnúť. Vydržia Vám čerstvé približne týždeň