REKLAMA
Zdroj: Indarto Budi Kurniawan from Canva
Chrumkavé hranolky z fialových zemiakov
Pozrite sa na túto zábavnú a zdravú alternatívu klasických hranolkov! Fialové zemiaky sú plné antioxidantov a majú veľmi zaujímavú chuť. Dodajú vašim hranolkam výraznú farbu a chrumkavosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg fialových zemiakov
- 3 Lyžice olivového oleja
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 °C.
2. Krok
Zemiaky dôkladne umyte a osušte. Nemusíte ich šúpať, pokiaľ sú dobre umyté. Potom ich nakrájajte na hranolky vo veľkosti podľa vášho výberu.
3. Krok
Na plech na pečenie rozložte papier na pečenie.
4. Krok
Zemiaky premiešajte s olivovým olejom, posoľte a okoreňte.
5. Krok
Rozložte zemiaky na plechu v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli.
6. Krok
Fialové hranolky pečte v rúre približne 20-30 minút, alebo kým nie sú chrumkavé. Zhruba v polovici času ich premiešajte.