Zdroj: Pixabay: anasegota
Chrumkavé krekry s ľanovými semienkami
Tieto chutné a zdravé ľanové krekry sú skvelou, chrumkavou alternatívou tradičných krekrov.
Ingrediencie
- 2 poháre ľanové semienka
- 1 pohár voda
- 1 Veľký strúčik cesnaku, jemne pomletý
- 1⁄2 čajová lyžička morská soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1⁄2 čajová lyžička Oregano (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite namáčaním ľanových semienok vo vode na 1,5 až 2 hodiny, kým nezožltnú. Trpezlivé čakanie na namočenie zabezpečí, že semienka dôkladne absorbujú vodu, čo pomôže získať správnu štruktúru sušienok.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Vždy sa uistite, že je rúra predhriata, čo zaručuje rovnomernú teplotu pečenia.
Teraz zmiešajte mletý cesnak, morskú soľ, čierne korenie a oregano (ak používate) so želírovanými ľanovými semienkami. Týmto postupom pred pečením zabezpečíte, aby sa tieto chute počas pečenia dobre integrovali do sušienok.
Potom zmes rovnomerne rozotrite na vyložený plech. Rovnomerná vrstva na plechu znamená, že sušienky sa upečú rovnomerne a budú mať rovnakú štruktúru a chrumkavosť.
Pečte asi 30 minút z jednej strany, alebo kým sa sušienky nezačnú mierne odlepovať od plechu.
Sušienky opatrne otočte a pečte ďalších 15-20 minút alebo kým nie sú chrumkavé a zlatohnedé. Nezabudnite, že rúry sa líšia, preto ich pozorne sledujte, pretože sa môžu rýchlo zmeniť z dokonale prepečených na prepečené.
Nechajte veľký kreker vychladnúť a potom ho rozdeľte na menšie krekery. Podávajte s ľubovoľnou polevou a vychutnajte si ich!