REKLAMA

Zdroj: Pixabay: anasegota

Chrumkavé krekry s ľanovými semienkami

Tieto chutné a zdravé ľanové krekry sú skvelou, chrumkavou alternatívou tradičných krekrov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 2 poháre ľanové semienka Pridané do
  • 1 pohár voda Pridané do
  • 1 Veľký strúčik cesnaku, jemne pomletý Pridané do
  • 12 čajová lyžička morská soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 12 čajová lyžička Oregano (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Začnite namáčaním ľanových semienok vo vode na 1,5 až 2 hodiny, kým nezožltnú. Trpezlivé čakanie na namočenie zabezpečí, že semienka dôkladne absorbujú vodu, čo pomôže získať správnu štruktúru sušienok.

2. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Vždy sa uistite, že je rúra predhriata, čo zaručuje rovnomernú teplotu pečenia.

3. Krok

Teraz zmiešajte mletý cesnak, morskú soľ, čierne korenie a oregano (ak používate) so želírovanými ľanovými semienkami. Týmto postupom pred pečením zabezpečíte, aby sa tieto chute počas pečenia dobre integrovali do sušienok.

4. Krok

Potom zmes rovnomerne rozotrite na vyložený plech. Rovnomerná vrstva na plechu znamená, že sušienky sa upečú rovnomerne a budú mať rovnakú štruktúru a chrumkavosť.

5. Krok

Pečte asi 30 minút z jednej strany, alebo kým sa sušienky nezačnú mierne odlepovať od plechu.

6. Krok

Sušienky opatrne otočte a pečte ďalších 15-20 minút alebo kým nie sú chrumkavé a zlatohnedé. Nezabudnite, že rúry sa líšia, preto ich pozorne sledujte, pretože sa môžu rýchlo zmeniť z dokonale prepečených na prepečené.

7. Krok

Nechajte veľký kreker vychladnúť a potom ho rozdeľte na menšie krekery. Podávajte s ľubovoľnou polevou a vychutnajte si ich!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov