Zdroj: RitaE for Pixabay
Chrumkavé kuracie stehná pečené v rúre
Tento recept na chrumkavé vyprážané kuracie stehná je jedným z mojich najobľúbenejších na príjemné víkendové jedlo. Kuracie stehná sú zvonka chrumkavé a zvnútra jemné a šťavnaté, jednoducho neodolateľné. Vďaka koreninám, ktoré používam v mojom recepte, má kuracie mäso vždy aromatickú, výraznú, ale nie príliš silnú chuť.
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 2 Tablespoon olivový olej
- 1 ČL soľ
- 1⁄2 ČL Pepper
- 1⁄2 ČL paprika
- 1⁄2 ČL cesnakový prášok
- 1 malé Vetvička čerstvého rozmarínu
Najnovšie letáky
Postup
Recept na kuracie stehno pripravíte tak, že rúru predhrejete na 200 stupňov. Podľa mojich skúseností je to ideálna teplota na to, aby bolo kurča zvonka chrumkavé a vnútri stále šťavnaté.
Kým sa rúra predhrieva, potrite kuracie stehná olivovým olejom. Vďaka tomu sa korenie lepšie prichytí na mäso a zároveň zostane šťavnatejšie.
V malej miske zmiešajte soľ, korenie, papriku a cesnakový prášok a zmes rovnomerne votrite do kuracích stehien.
Kuracie stehná položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pridajte vetvičku rozmarínu. Rozmarín počas pečenia uvoľňuje do kuracích stehien svoju arómu a dodáva im ďalší chuťový nádych.
Plech vložte do vyhriatej rúry a kuracie stehná pečte približne 45-50 minút. Stehná občas otočte, aby rovnomerne zhnedli. Presný čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry, preto odporúčam ku koncu pečenia mäso skontrolovať, či nie je suché.
Po upečení nechajte kuracie stehná pred podávaním chvíľu odpočívať. Mäso si tak udrží šťavu a zostane šťavnaté.