Zdroj: Canva
Chrumkavé kvašáky recept
Recept na typické ruské kvašáky
Ingrediencie
- 2 kg uhorky nakladačky väčšie
- 3 l voda
- 100 g soľ
- kôpor čerstvý
- bobkový list
- listy viniča
- feferónka
- paprička chilli
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte uhorky a dôkladne ich umyte od všetkých nečistôt.
Do hrnca nalejte vodu, na 1 liter pridajte 40 gramov soli a priveďte zmes do varu, aby sa všetká soľ rozpustila. Následne nechajte vodu mierne vychladnúť.
Uhorky potom začnite skladať do väčších dobre vymytých pohárov alebo napríklad do špeciálnej kameninovej nádoby, a to ideálne tak, aby nemohli plávať. Striedavo je prekladáme kôprom, bobkovým listom a vinnými listy, papričkou a feferonkou.
Nalejte na budúce kvašáky nálev, ktorý by mal byť tou dobou už vychladnutý.
Uhorky musia byť zaliate až po vrch pohára, aby žiadna nevykukovala a aby sa k nim neskôr nedostal vzduch.
Uhorky potom nechajte kvasiť pri izbovej teplote, čo by malo trvať zhruba 7 až 14 dní. Potom by ste mali kvašáky ochutnať, aby ste si boli istí, že je všetko tak, ako má byť. Dobrú chuť