Zdroj: Pixabay
Chrumkavé pečené lepkavé čínske kuracie krídelká
Tieto sladké a slané kuracie krídelká sú neodolateľne chutné a obohatené o chute čínskej kuchyne. Zvonka sú chrumkavé, ale vnútri šťavnaté. Tieto krídla sú ideálne ako doplnok k jedlu alebo samostatná desiata, nesklamú vás!
Ingrediencie
- 3 lbs kuracie krídelká
- 1⁄4 pohár sójovej omáčky
- 1⁄4 pohár Suché sherry alebo čínske ryžové víno (voliteľné)
- 1⁄4 pohár hnedý cukor
- 2 pl omáčka hoisin
- 2 pl Mletý cesnak
- 2 pl Mletý zázvor
- 1 polievková lyžica sezamový olej
- 2 pl kukuričný škrob
- Sezamové semienka na ozdobu
- Nasekaná zelená cibuľka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie krídla dôkladne očistite a osušte.
Vo veľkej miske zmiešajte sójovú omáčku, suché sherry alebo čínske ryžové víno, hnedý cukor, omáčku hoisin, mletý cesnak, mletý zázvor a sezamový olej. Dobre premiešajte, kým sa cukor nerozpustí.
Do omáčky pridajte kuracie krídla a miešajte, kým sa krídla úplne neobalia. Misku prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň hodinu.
Rúru predhrejte na 200 °C a plech na pečenie vyložte alobalom.
Krídla poukladajte na plech a pečte 20-25 minút alebo kým nie sú prepečené a chrumkavé.
Kým sú krídla v rúre, odoberte zvyšnú marinádu, nalejte ju do hrnca a priveďte do varu.
V malom množstve vody rozpustite kukuričný škrob a pridajte ho do hrnca. Neustále miešajte, kým omáčka nezhustne.
Po upečení krídla vyberte z rúry a hojne ich potrite zahustenou omáčkou.
Ozdobte sezamovými semienkami a nasekanou zelenou cibuľkou a podávajte.