Zdroj: Pixabay: LAWJR
Chrumkavé pečené šišky
Tieto donutové čipsy sú úžasnou zmesou klasickej sladkosti donutov v kombinácii s návykovou chrumkavosťou čipsov.
Ingrediencie
- 6 Zatuchnuté šišky
- 1 pohár cukru
- 1 polievková lyžica škorice
- 1 polievková lyžica škorice
- Sprej na pečenie (na vymastenie)
- Múčny cukor na posypanie (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si zaobstarajte zatuchnuté šišky. Možno sa pýtate, prečo zatuchnuté. Podľa mojich skúseností majú staršie šišky tendenciu lepšie odolávať krájaniu a pečeniu a získajú chrumkavejšie lupienky. Každú šišku nakrájajte na čo najrovnomernejšie tenké plátky.
V miske zmiešajte cukor a škoricu. Keď šišky namočíte do tejto zmesi, získajú fantastickú sladko-korenistú polevu. Každý plátok je potrebné hojne obaliť z oboch strán. Tento krok výrazne ovplyvní výslednú chuť, verte mi!
Potom predhrejte rúru na 175 °C (350 °F). Medzitým poukladajte plátky šišiek na plech, ktorý ste hojne postriekali sprejom na pečenie. Ten nielenže zabráni prilepeniu plátkov, ale zároveň im pri pečení dodá peknú zlatohnedú farbu.
Keď je rúra dostatočne vyhriata, vložte plech a pečte približne 10-12 minút. A teraz moje malé tajomstvo - v polovici pečenia plátky otočte. Tým sa zabezpečí, že hranolčeky budú rovnomerne prepečené a dokonale chrumkavé.
Po dokončení vyberte plech a nechajte lupienky niekoľko minút vychladnúť. Pre väčšiu sladkosť ich môžete posypať práškovým cukrom.
Nakoniec sú vaše chutné donutové čipsy pripravené na podávanie a vychutnávanie! Dúfam, že sa vám tento jedinečný a chutný recept bude páčiť rovnako ako mne.