REKLAMA

Zdroj: Pixabay: LAWJR

Chrumkavé pečené šišky

Tieto donutové čipsy sú úžasnou zmesou klasickej sladkosti donutov v kombinácii s návykovou chrumkavosťou čipsov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 Zatuchnuté šišky Pridané do
  • 1 pohár cukru Pridané do
  • 1 polievková lyžica škorice Pridané do
  • 1 polievková lyžica škorice Pridané do
  • Sprej na pečenie (na vymastenie) Pridané do
  • Múčny cukor na posypanie (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najskôr si zaobstarajte zatuchnuté šišky. Možno sa pýtate, prečo zatuchnuté. Podľa mojich skúseností majú staršie šišky tendenciu lepšie odolávať krájaniu a pečeniu a získajú chrumkavejšie lupienky. Každú šišku nakrájajte na čo najrovnomernejšie tenké plátky.

2. Krok

V miske zmiešajte cukor a škoricu. Keď šišky namočíte do tejto zmesi, získajú fantastickú sladko-korenistú polevu. Každý plátok je potrebné hojne obaliť z oboch strán. Tento krok výrazne ovplyvní výslednú chuť, verte mi!

3. Krok

Potom predhrejte rúru na 175 °C (350 °F). Medzitým poukladajte plátky šišiek na plech, ktorý ste hojne postriekali sprejom na pečenie. Ten nielenže zabráni prilepeniu plátkov, ale zároveň im pri pečení dodá peknú zlatohnedú farbu.

4. Krok

Keď je rúra dostatočne vyhriata, vložte plech a pečte približne 10-12 minút. A teraz moje malé tajomstvo - v polovici pečenia plátky otočte. Tým sa zabezpečí, že hranolčeky budú rovnomerne prepečené a dokonale chrumkavé.

5. Krok

Po dokončení vyberte plech a nechajte lupienky niekoľko minút vychladnúť. Pre väčšiu sladkosť ich môžete posypať práškovým cukrom.

6. Krok

Nakoniec sú vaše chutné donutové čipsy pripravené na podávanie a vychutnávanie! Dúfam, že sa vám tento jedinečný a chutný recept bude páčiť rovnako ako mne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov