Zdroj: Freepik
Chrumkavé zemiaky pečené v rúre Recept
Každé chrumkavé sústo týchto pečených zemiakov ponúka textúru a chuť hodnú toho, aby sa stali hlavným prvkom každého jedla.
Ingrediencie
- 6 Veľké zemiaky russet
- 0.3 pohár Olivového oleja
- košér soľ
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 4 strúčiky Cesnaku, mletého
- 2 pl čerstvý rozmarín, nasekaný
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 °C. Zemiaky sa tak upečú rovnomerne a budú krásne chrumkavé.
Kým sa rúra predhrieva, dôkladne umyte zemiaky. Nemôžem dostatočne zdôrazniť, aké dôležité je ich dobre očistiť, pretože budeme jesť šupku, v ktorej sa nachádza najviac živín.
Zemiaky nakrájajte na plátky. Nie príliš tenké, nie príliš hrubé, asi 1 palec široké. Tým sa zabezpečí, že sa zemiaky dôkladne uvaria, nepripália sa a nebudú príliš kašovité.
Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín. Osobný tip, nešetrite bylinkami, dodajú pečeným zemiakom lahodnú arómu.
Do misky pridajte zemiakové plátky a uistite sa, že sú dobre obalené zmesou. Nechajte ich odstáť približne 10-15 minút. Čím dlhšie budú marinované, tým lepšie budú chutiť.
Zemiaky poukladajte na plech v jednej vrstve. Snažte sa plech nepreplniť, aby mali zemiaky dostatok priestoru na rovnomerné upečenie a dosiahnutie nádherného zlatohnedého okraja.
Zemiaky pečte vo vyhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Nezabudnite ich v polovici opekať, aby boli chrumkavé zo všetkých strán.
Po upečení ho vyberte z rúry a tesne pred podávaním nechajte trochu vychladnúť. Vaša lahodná zemiaková pečienka je pripravená na vychutnanie!