REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fqgb2Hkch_tvjYWK9SgE/2b2fa88d2c1ca5a58a98b1341a134e.jpeg)
Chrumkavý pečený bôčik
Tento pomaly pečený bôčik s kožou je skvelý spôsob ako pripraviť tento druh mäska.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bôčik
- Hŕstka soľ
- olivový olej
- 1 fenikel
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kl feniklové semienka
- 1 kl anízový
- 4 kus bobkový list
- 325 ml biele víno
- 1 pl plnotučná horčica
- 750 ml bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Bravčový bôčik s kožou narežeme na povrchu do mriežky a poriadne nasolíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fqgb2Hkch_tvjYWK9SgE/8d4a841ec126e08221360ca59e42f0.jpeg)
2. Krok
V pekáči si na oleji orestujeme nakrájaný fenikel, pridáme cesnak, fenikel, aníz a orestujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fqgb2Hkch_tvjYWK9SgE/653dbcbef8258b4458440d91fe1be5.jpeg)
3. Krok
Vložíme bôčik a poriadne opečieme. Podlejeme vývarom, vínom a pridáme bobkový list. Primiešame horčicu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov dve a pol hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fqgb2Hkch_tvjYWK9SgE/de659f90de2b5c076528bb03b58376.jpeg)