REKLAMA
Chrumkavý pečený bôčik
Tento pomaly pečený bôčik s kožou je skvelý spôsob ako pripraviť tento druh mäska.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bôčik
- Hŕstka soľ
- olivový olej
- 1 fenikel
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kl feniklové semienka
- 1 kl anízový
- 4 kus bobkový list
- 325 ml biele víno
- 1 pl plnotučná horčica
- 750 ml bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Bravčový bôčik s kožou narežeme na povrchu do mriežky a poriadne nasolíme.
2. Krok
V pekáči si na oleji orestujeme nakrájaný fenikel, pridáme cesnak, fenikel, aníz a orestujeme.
3. Krok
Vložíme bôčik a poriadne opečieme. Podlejeme vývarom, vínom a pridáme bobkový list. Primiešame horčicu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov dve a pol hodiny.