REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tEoX-RI_QWzSDV52LEHD/b4e8474b07daf4e5d7f5cae8bd4c22.jpeg)
Cícerový paprikáš
Cícer (ako takmer všetky strukoviny) namáčame predom aby sa z neho vyplavili látky (tzv. oligosacharidy), ktoré zvyknú ľudí pri trávení nafukovať. Dôležité je potom zliatie tejto vody (spolu s oligosacharidmi) a strukovinu variť v čerstvej vode.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 100 g Cibuľa
- 600 g Cícer suchý
- 50 g sladká mletá paprika
- 10 g sušený cesnak
- 10 g mletá rasca
- 75 g paradajkový pretlak
- 1 l Voda zeleninový vývar
- 500 ml sójová smotana
- 25 g kukuričný škrob
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cícer necháme namočený cez noc. Na druhý deň scedíme vodu, prepláchneme čerstvou a uvaríme do mäkka v hrnci s vodou.
2. Krok
Nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja.
3. Krok
Pridáme koreniny a uvarený cícer. Chvíľu restujeme.
4. Krok
Potom zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom. Privedieme k varu.
5. Krok
Zmiešame si sójovú smotanu s pretlakom a kukuričným škrobom a vlejeme k cíceru. Premiešame a varíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
6. Krok
Dochutíme citrónovou šťavou, korením a soľou.Podávame s bezvaječnými kolienkami.