REKLAMA

Cícerový paprikáš

Cícer (ako takmer všetky strukoviny) namáčame predom aby sa z neho vyplavili látky (tzv. oligosacharidy), ktoré zvyknú ľudí pri trávení nafukovať. Dôležité je potom zliatie tejto vody (spolu s oligosacharidmi) a strukovinu variť v čerstvej vode.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 100 g Cibuľa Pridané do
  • 600 g Cícer suchý Pridané do
  • 50 g sladká mletá paprika Pridané do
  • 10 g sušený cesnak Pridané do
  • 10 g mletá rasca Pridané do
  • 75 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 l Voda zeleninový vývar Pridané do
  • 500 ml sójová smotana Pridané do
  • 25 g kukuričný škrob Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Cícer necháme namočený cez noc. Na druhý deň scedíme vodu, prepláchneme čerstvou a uvaríme do mäkka v hrnci s vodou.

2. Krok

Nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja.

3. Krok

Pridáme koreniny a uvarený cícer. Chvíľu restujeme.

4. Krok

Potom zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom. Privedieme k varu.

5. Krok

Zmiešame si sójovú smotanu s pretlakom a kukuričným škrobom a vlejeme k cíceru. Premiešame a varíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.

6. Krok

Dochutíme citrónovou šťavou, korením a soľou.Podávame s bezvaječnými kolienkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4838 receptov

Mäsité jedlá

2245 receptov

Kuracie mäso

785 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1471 receptov

Večera

4555 receptov

Cestoviny

544 receptov