Zdroj: EzumeImages from Getty Images
Čínske slíže s kuracím mäsom
Recept na výborné čínske slíže s kuracím mäsom, ktoré si môžete uvariť, keď dostanete chuť na ázijskú kuchyňu.
Ingrediencie
- 400 gramov čínskych rezancov
- 2 ks kuracie prsia
- 2 ks mrkvy
- 1 ks červená paprika
- 200 gramov wok mixu (napríklad brokolica, bambusové výhonky kukurica fazuľové struky...)
- sójová omáčka
- sezamový olej
- soľ
- kajenské korenie
- čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si pripravíte všetky suroviny. Kuracie prsia nakrájajte na tenké prúžky a osoľte ich.
Rezance si uvaríte podľa návodu na balení. Odporúčam pridať do vriacej vody trochu oleja, toto zabráni lepeniu rezancov.
Zatiaľ čo sa vám varia rezance, dajte na panvicu trochu oleja a pridajte kuracie prsia. Keď je mäso pripravené, vyberte ho z panvice a odložte bokom.
Do tej istej panvice pridajte nastrúhané mrkvy, nakrájanú papriku a wok mix. Restujte zeleninu, kým nie je mierne zmäknutá, ale stále krehká.
Potom pridajte kuracie mäso naspäť do panvice a dochuťte ho sójovou omáčkou a korením. Ja vždy pridám kajenské korenie, pretože mi dodáva jedlo extra korenistú chuť.
Nakoniec do hotovej zmesi vmiešajte uvarené rezance a všetko spolu ešte chvíľu poduste.