REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F8rqcwnJDyK7MB-hG5zA/25157f1344335e28022eaa4d74bf76.jpeg)
Citrónovo makové tiramisu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 žĺtko
- 60 ml citrónovej šťavy
- 2 pl krupicového cukru
- 1 čl Kukuričného škrobu
- 50 g masla
- 250 g mascarpone
- 2 žĺtka
- 100 g kryštálový cukor
- 4 pl mletého maku
- piškóty
- šťava z citróna
- 5 pl vody
- 2 pl kryštálového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
V miske zmiešame žĺtka, citrónovú šťavu, 2 PL cukru a škrob.
2. Krok
Nad parou miešame, až kým nám zmes nezhustne. Odstavíme a vmiešame maslo. Necháme chladnúť.
3. Krok
Žĺtka a cukor vymixujeme.
4. Krok
Vmiešame mascarpone a mak. Vymiešame krém.
5. Krok
Na rozvar v hrnci zmiešame šťavu z citróna, vodu, cukor a prevaríme.
6. Krok
Piškóty namáčame do citrónového rozvaru z oboch strán.
7. Krok
Postupne do pohárikov vrstvíme piškóty, makový krém a citrónový krém. Postup zopakujeme a necháme zachladiť.
8. Krok
TIP: Ak nechcete používať v makovom kréme surové žĺtka, vyšľahajte ich nad parou. Následne nechajte úplne vychladnúť a primiešajte mascarpone.