REKLAMA
Zdroj: Miuda_21 from Getty Images
Čokoládová zrkadlová poleva
Tento jednoduchý recept na čokoládovú zrkadlovú polevu je perfektným spôsobom, ako dodať vášmu pečeniu profesionálny vzhľad.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 200 g tmavá čokoláda
- 200 ml smotana na šľahanie
- 2 ks želatínové listy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Namáčajte želatínu v chladnej vode aspoň 10 minút.
2. Krok
Roztopte čokoládu so smotanou na šľahanie nad parou.
3. Krok
Keď je čokoláda úplne rozpustená, vyžmýkajte prebytočnú vodu zo želatíny a pridajte ju do čokoládovej zmesi.
4. Krok
Pomocou šľahača poriadne premiešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
5. Krok
Hotovú polevu nechajte mierne vychladnúť, potom ju môžete použiť na zdobenie tort a zákuskov.