Zdroj: AtlasStudio for Getty Images
Čokoládové fondue
Tento recept na čokoládové fondue je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov na špeciálne príležitosti alebo príjemné večery. Nemal by chýbať na žiadnom romantickom stole. Pripravila som ho nespočetne veľakrát pre rodinu a priateľov a vždy som získala nadšené recenzie. Kombinácia rozpustenej čokolády a čerstvého ovocia je jednoducho neprekonateľná a príprava je prekvapivo jednoduchá.
Ingrediencie
- 200 g Horká čokoláda
- 100 ml Krém
- 2 PL Rum alebo kirsch (voliteľné)
- Rôzne druhy ovocia na výber (napr. jahody, banány, ananás, hrozno, jablká)
- Rôzne sušienky a vafle, marshmallow
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu čokoládového fondue najprv umyte a osušte ovocie a nakrájajte ho na kúsky. Pri výbere ovocia sa fantázii medze nekladú. Osobne sa mi k čokoláde veľmi hodia jahody a banány, ale môžete samozrejme použiť čokoľvek, čo máte radi.
Čokoládu nakrájajte na menšie kúsky. Odporúčam použiť horkú čokoládu namiesto mliečnej, pretože má intenzívnejšiu chuť a fondue nebude príliš sladké.
Smotanu zohrejte v hrnci na fondue, ale nepriveďte ju do varu. Potom pridajte čokoládu a za stáleho miešania ju rozpustite. Teraz je ten správny čas na pridanie alkoholu, ak chcete. Rum alebo kirsch dokonale doplní čokoládovú chuť, ale je samozrejme dobrovoľný.
Keď sa čokoláda úplne rozpustí a má hladkú konzistenciu, položte fondue na čajník. Teraz si každý môže na vidličku fondue napichnúť svoje obľúbené kúsky ovocia alebo sušienok a ponoriť ich do čokoládovej pochúťky. Zabavte sa na večierku s čokoládovým fondue!