Zdroj: HeikeRau from Getty Images
Čokoládové tartaletky
Recept na výborné sladučké čokoládové tartaletky, ktoré sú také malé tortičky.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 125 g masla
- 100 g práškový cukor
- 1 kus vajce
- štipka soli
- 200 g tmavej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme cesto na tartaletky. Do misky dáme hladkú múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli.
Ingrediencie dôkladne premiešame a vytvoríme z nich hladké cesto. Cesto potom necháme odpočívať v chladničke po dobu 30 minút.
Po uplynutí pol hodiny cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy, ktoré položíme do formičiek na tartaletky.
Cesto dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov po dobu cca 10-15 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravíme si čokoládovú náplň. Smotanu na šľahanie dáme zohriať, avšak nie vrieť. Tmavú čokoládu rozkrojíme na menšie kúsky a vložíme do horúcej smotany.
Výslednú zmes dôkladne premiešame, až kým sa nám čokoláda nerozpustí.
Hotovú čokoládovú náplň potom rozdelíme do vychladnutých tartaletiek, môžeme ich posypať pred podávaním orechmi alebo nastriekať šľahačkou.