Čokoládovo hruškový koláč: jednoduchý recept
Tento čokoládový hruškový koláč bez vajec a mlieka je skvelým dezertom v sezóne hrušiek.
Ingrediencie
- 3 Hrušky
- 150 gr cukor
- 360 ml horúca voda
- 120 ml rastlinného oleja
- 280 g hladká múka
- 30 g kakao
- kypriaci prášok
- soľ
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180C. Plech s rozmermi 20 × 10,5 × 6 cm vyložte papierom na pečenie. Do misky pridajte cukor a vodu. Šľahajte metličkou, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridajte olej a dobre premiešajte. Preosejte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Miešajte, kým sa múka nezapracuje.
Zdroj: Youtube
Miešajte, kým sa suché a mokré prísady nespoja. Zmes nalejte do pripravenej formy na pečenie a dajte bokom. Hrušky ošúpeme a poprášime múkou.
Zdroj: Youtube
Takto ich vložte do cesta. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180C na mriežke v strednej polohe, 45-50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté. Koláč nechajte 10 minút vychladnúť vo forme. Potom koláč preložte na mriežku, aby úplne vychladol.
Zdroj: Youtube