Čokoládovo jahodový cheesecake
A ďalší cheesecake. Receptov na ne už mám naozaj veľa :)
Ingrediencie
Základ
- 50 g sedita rodinné venčeky ja som dala g čokoládové a g vanilkové
- 70 g maslo
Krém
- 600 g jemný tvaroh
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g kyslá smotana
- 90 g Med
- 2 ks vajce
- 2 pl vanilkový pudingový prášok alebo hladká múka
- 120 g mrazené jahody
- 30 g jahodový džem
- 60 g čokoládové venčeky
- 15 g kakao PL
Poleva
- jahodový džem
- 200 g čokoláda
- 50 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Sušienky na základ rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a znovu premixujeme. Vzniknutú zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne poutláčame na dno formy. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
Tvaroh s cream cheese krátko prešľaháme, pridáme kyslú smotanu a po jednom zašľaháme vajíčka. Následne pridáme med a pudingový prášok a všetko premiešame. Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme džem a jahody, ktoré sme rozmixovali ponorným mixérom. Do druhej pridáme kakao a sušienky, ktoré v rukách rozmrvíme. Na sušienkový základ nalejeme jahodový krém. Na jahodový krém opatrne nanesieme kakaový krém. Pečieme v rúre vyhriatej na 155 stupňov cca 50 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, potom ho môžeme vybrať.
Na vychladnutý cheesecake rozotrieme jahodový džem. Čokoládu zalejeme teplým mliekom a rozmiešame. Ak sa čokoláda nerozpustila, zmes ešte zahrejeme a rozmiešame na hladkú polevu. Polevu vylejeme na cheesecake.